laptop+Win8 startup crash, Steam 0.43

Report bugs here! Please use the template when posting. For help running the game, please use the tech support forum.
Post Reply
User avatar
Elisif
Posts: 1
Joined: Thu Jun 26, 2014 1:09 pm
Location: USA

laptop+Win8 startup crash, Steam 0.43

Post by Elisif » Thu Jun 26, 2014 1:19 pm

Alpha build number: 0.43

Operating System: Win8

Bug severity: Start up crash

Complete steps to replicate bug: Reinstalled game, tried to launch again

Console output: ends with "HydroponicsRoomFloor material does not exist!"

Maia Config settings: default? I haven't fiddled with the settings

Other notes:

I just got Maia today, and played this morning for twenty minutes or so without issue. I closed the game, and then tried to launch again a few minutes later; it crashed while trying to launch. I have both rebooted my computer and reinstalled the game, but the problem persists.

During startup I see "Are you running the latest drivers for your GPU? Performing fallback to OpenGL 3.2." (in a popup) and then "HydroponicsRoomFloor material does not exist!" (in the console) Then the .exe crashes.

A screenshot of the crash is here: http://i.imgur.com/0g1wmek.jpg

User avatar
SimoRoth
Site Admin
Posts: 1106
Joined: Sat Jul 14, 2012 11:28 am

Re: laptop+Win8 startup crash, Steam 0.43

Post by SimoRoth » Thu Jun 26, 2014 4:24 pm

Your config file might be corrupt. Try deleting config.xml the folder My documents/Maia .

Otherwise update the drivers for your GPU if possible.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest